Herfst, tijd van verandering en loslaten

Nog steeds is het, zo nu en dan, fantastisch weer. Fantastisch weer in mijn ogen is droog, fris weer met zon aan een blauwe met witte wolken lucht. De herfststormen lijken ook ons land gevonden te hebben, nadat de tornado’s in Noord- en Zuid-Amerika de nodige schade hebben achtergelaten.

Naar buiten!

Toch is het heerlijk om naar buiten te gaan. Ruik de herfst, voel de frisse wind in je gezicht en kijk naar de prachtige kleuren in de bomen. Zet al je zintuigen aan het werk en geniet van een moment voor jezelf of met je gezin. En als je dan thuiskomt, dan is het tijd voor een kop hete thee of warme chocolademelk. Maak je chocolademelk eens zelf met warme melk, een eetlepel cacao en een zoetmiddel naar jouw keuze: kristalsuiker, honing, kokosbloesemsuiker of stevia.

Eten met het seizoen

De herfst is voor mij ook een tijd dat de eerste ‘wintergerechten’ weer op tafel komen, zoals stoof- en stamppotten, stoofpeertjes. In deze tijd van het jaar zijn we meer binnen en kan de bereiding van ons eten daar ook van profiteren. Langer het vuur eronder! Als je dan toch de tijd hebt, maak dan meteen extra porties voor als je minder lang de tijd hebt, maar wel lekker en zelfgemaakt wil eten.

Het eerste ‘wintergerecht’ dat bij mij op tafel stond is: vers gemaakte rode kool met appel. In de garage ligt een mooie oranje pompoen te wachten om tot een curry en een soep te worden omgetoverd. Wil je weten welke groenten en fruit in het seizoen verkrijgbaar zijn? Kijk dan eens op: http://www.velt.nu/groentekalender.
Seizoensgroenten en -fruit zijn vaak vriendelijker geprijsd dan de ingevlogen exemplaren.

Seizoen van verandering en loslaten

Deze herfst staat voor mij persoonlijk in het teken van verandering en loslaten. Zakelijk voor loslaten van ideeën die eerder geweldig leken, maar in de praktijk minder succesvol bleken te zijn. Met loslaten komt er weer ruimte voor andere zakelijke ideeën die hopelijk eind dit jaar tot bloei zullen komen.

Verder staat er een grote verandering voor mijn ouders op stapel. Na 34 jaar gaan zij van een rijtjeshuis verhuizen naar een 3-kamer appartement. Niet alleen is dit voor mijn ouders een ingrijpende gebeurtenis ook voor mij. Afscheid nemen van de woning waar ik ben opgegroeid. Het doet me terugdenken aan de mooie en minder mooie tijden die ik in dat huis heb meegemaakt. En softie als ik ben, afscheid nemen gaat bij mij (bijna) nooit zonder tranen.

Mijn ouders zijn helaas niet meer zo fit dat ze nog veel zelf kunnen doen, zoals inpakken of klussen. Dat maakt dat ik en mijn vriend, gelukkig samen met veel dierbare familie en vrienden, veel tijd kwijt zijn met de organisatie van de verhuizing en het opknappen van de nieuwe woning. Ondertussen kijk ik wel met een schuin oog richting de feestdagen. En verheug ik me op de voorpret. Voor mij zit de voorpret vooral in: wat ga ik bakken, hoeveel gangen zal het Kerstdiner krijgen? En: gaan we op bezoek of nodigen we mensen uit? Maar, ook op zoek gaan naar recepten en deze alvast uitproberen. Wie weet kan ik het je de volgende keer laten weten!

Heb het goed en tot een volgende keer!

Volg mij op Twitter en Facebook.